blogu | technowledge

REVIEW-

SAMSUNG GALAXY S3 VS IPHONE 5 ~ totul despre telefoane

joi, 11 aprilie 2013



       SAMSUNG GALAXY S3 VS IPHONE 5

    Samsung are un ecran de 4.8 inch, fiind astfel cel mai mare smartphone de pe piaţă , în timp ce altul dispune pe un display de numai 4”. Unul foloseşte sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, în timp ce al doilea are iOS 6 .

   Şi totuşi, atunci când vrei să-ţi cumperi un smartphone de top spre finalul anului 2012, una dintre primele întrebări pe care ţi le pui este ce să alegi între iPhone 5 şi unul dintre reprezentaţii de seamă ai universului Android.

   Prima deosebire pe care o vezi atunci când ai un Samsung Galaxy S3 şi un iPhone 5 în faţă este, evident, mărimea. Una dintre diferenţele majore dintre SGS3 şi iPhone 5 din punct de vedere al specificaţiilor este ecranul. SGS3 are un display SuperAMOLED  de 4.8” şi rezoluţie 720×1280 pixeli, în timp ce Apple a mizat pe un ecran IPS TFT de 4” şi rezoluţie 640×1136 pixeli.

   În practică, cele două telefoane sunt complicat de separat: ambele au adoptat formatul 16:9 şi, chiar dacă iPhone 5 are o densitate mai bună a pixelilor, nu se observa nicio diferenta. Culorile ecranului lui SGS3 sunt putin mai saturate iar telefonul oferă unghiuri de vizibilitate ceva mai bune atunci când priveşti telefonul dintr-un unghi extrem.
   Merită menţionat şi că ambele telefoane vin cu anumite aplicaţii preinstalate, cele mai populare de pe Galaxy S3 fiind S Note, S Voice şi S Memo, precum şi alte de softuri Google, în timp ce Apple a creat numeroase aplicaţii standard pentru iOS, însă a renunţat la Youtube şi, mai ales, la Google Maps, pe care a înlocuit-o cu propria aplicaţie de hărţi, dar aceasta nu se compara cu hartile concurentului.
  
  Samsung castiga datorita unor facilitati care lipsesc de pe Iphone, cum ar fi Smart Stay,DirectCall, SmartHub dar si altele, ecranului mai mare, autonomiei, memoriei extensibile, dar mai ales raportului pret/calitate, chiar daca iOS este mai optimizat decat Android.




0 comentarii :

Trimiteți un comentariu