blogu | technowledge

REVIEW-

ACER CLOUDMOBILE S500 ~ totul despre telefoane

sâmbătă, 4 mai 2013

        ACER CLOUDMOBILE S500- review

     Nu stim multe lucruri despre procesoarele Krait decat ca ajung doar pe dispozitivele high-end. Iar aceste telefoane au preturi destul de mari. Acum, insa, vedem un smartphone echipat cu acest procesor dual-core, dar la un pret foarte bun. Este vorba de Acer Cloudmobile S500.




     Acer nu este prea cunoscut in Europa in materie de smartphone-uri, dar acum, cand s-a anuntat un model de-al lor, suntem impresionati de specificatiile hardware oferite la un pret atat de mic.Cu siguranta va deveni un best-buy.

    Acum haideti sa discutam despre partea tehnica: acest telefon dispune de un procesor puternic, acelasi de pe HTC One S, adica un dual-core de 1,5 Ghz, impreuna cu o memorie Ram de 1 GB. Memoria interna este de 8 GB, nu prea mult, dar se poate extinde cu un card de maximum 32 GB, iar daca nu va ajunge nici atat, aveti posibilitatea de a le stoca in Cloud.
     Surprinzator, cei de la Acer au pus un display de foarte buna calitate, acesta fiind un IPS-LCD de 4,3 inch cu rezolutie HD, la fel ca in cazul lui Galaxy S3,deci densitatea pixelilor este foarte buna (341 ppi), depasind-o pe a oricarui Iphone. 
   Camera principala de 8 MP face poze bune si detaliate dar nu se prea compara cu cea de pe Iphone 5. Totusi, camera video filmeaza HD iar filmele au o claritate buna, asta pe langa stabilizarea destul de buna chiar. Pentru convorbiri video o sa folositi camera secundara, tot HD, care se afla in partea superioara a displayului si nu iese prea mult in evidenta.




     Cu privire la sistemul de operare, Androidul 4.0 nu a fost modificat prea mult si nu aduce o interfata noua pentru acesta, ca si la Samsung sau HTC, de exemplu.  Acesta nu este un lucru rau deoarece nu il ingreuneaza iar meniul se parcurge cu fluiditate. Se ofera deja update la Jelly Bean.

     Un mic dezavantaj ar fi capacitatea mica a bateriei de 1460 mAh (intr-o carcasa de aceste dimensiuni se putea afla o baterie putin mai mare), dar totusi nu ne dezamageste la testele de autonomie, pe langa faptul ca nu putem comenta acest lucru daca ne gandim la pret sau la performanta de top.
     Designul lui Acer Cloudmobile incearca sa fie altfel: cu linii usor curbate, care se combina armonios cu muchiile drepte. Acesta este un lucru binevenit daca ne uitam la seria Galaxy sau la Iphone-uri.
     Pe partea din spate, avem un capac de plastic cu textura punctata, astfel ca telefonul se simte bine in mana. Tot pe spate avem si camera de 8 MP, flashul, microfonul secundar si, pe langa sigla "ACER", mai exista inca una de la "Dolby Mobile", care incadreaza foarte frumos difuzorul principal.
     Un dezavantaj specific acestui telefon este calitatea mai slaba a convorbirilor. Sunetul este usor ingrosat iar atunci cand intra casuta vocala se aude un mic zgomot de fond.
     Chiar daca am spus  mai inainte despre camera foto ca nu se compara cu altele de pe smartphone-uri mai scumpe, ea se descurca bine si realizeaza poze in care reproducerea culorilor este buna si contrastul de asemenea, pe langa lipsa zgomotelor suplimentare.




     Bineinteles, smartphone-ul dispune de bluetooth, WiFi, NFC si GPS, dar vine totodata cu multe din serviciile Google.

     In final, spun ca nu inteleg cum de acest dispozitiv de la Acer este atat de ieftin: are procesor foarte performant (identic cu cel de pe HTC 8X, care costa 1500 Ron), display extrem de calitativ ( aproate identic cu cel de pe Lg optimus 4x-hd, care costa 1400 Ron) si o camera comparativa cu cea de pe Iphone 4S sau Galaxy S2. La un pret de 900 Ron ( acer cloudmobile este disponibil doar la Orange), nu avem cum sa comentam minusurile lui, cum ar fi calitatea nu foarte buna a apelurilor sau bateria nu foarte mare.
     Daca nu ne uitam la pret, consideram ca este un smartphone absolut high-end  (comparabil cu Nokia Lumia 800). De aceea, pot sa-l rezum in cateva cuvinte: specificatii foarte bune la un pret foarte bun.








  

   

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu