blogu | technowledge

REVIEW-

GOOGLE NEXUS 7 ~ totul despre telefoane

sâmbătă, 4 mai 2013


    GOOGLE NEXUS 7

     Google Nexus 7 este probabil cea mai cunoscuta tableta a momentului si se afla in atentia multor doritori de o tableta performanta la un pret accesibil. Dispozitivul se vinde foarte bine si este prima tableta din gama Nexus, fiind construita de Asus.
     Prezentat de Google in luna iunie 2012, era primul dispozitiv Android care venea din fabrica cu Android 4.1 preinstalat.
    


 Cu privire la design, avem o carcasa cu spatele cauciucat si usor punctat, deci aderenta va fi foarte buna si nu o veti scapa din mana. Tot in partea din spate se afla logo-ul Nexus si cel Asus, pe langa o dunga lunga in partea de jos care reprezinta difuzorul tabletei. Partea frontala contine displayul de 7 inch acoperit de Gorilla Glass si camera de 1.2 MP cu filmare HD. Chiar daca marginile de sus si de jos ale ecranului se alungesc destul de mult in afara, tableta nu este incomoda in mana.
     Procesorul este un Nvidia quad-core de 1.3 Ghz, cu 1 GB Ram, deci ruleaza orice jocuri din Google Play, iar ecranul este unul multitouch de tip IPS-LCD de 7 inch si are o rezolutie de 1280 x 800 pixeli, cu densitatea de 216 ppi. Sa nu uitam ca aceasta tableta nu are conectivitate 3G, micro SD sau camera principala, toate acestea fiind aplicate pentru a reduce pretul. In schimb, avem Bluetooth, NFC, WiFi, GPS, accelerometru si giroscop.
    


  Sub carcasa se ascunde o baterie de 4,3 Amperi care ofera aproximativ 300 ore de functionare in standby si se incarca in 3-4 ore, nu foarte mult dar nici putin.
    Sistemul de operare pe care ruleaza este Android 4.1 Jelly Bean, care ofera viteza si fluiditate datorita faptului ca Asus nu a modificat deloc versiunea de Android, a luat-o direct de la Google.
     Un alt plus este faptul ca tableta vine cu functia GoogleNow, similara cu Siri, dar superioara ei, si are suport pentru limba romana. Pe langa asta, o alta functie ce se datoreaza Androidului Jelly Bean este Google Earth, care aduce imagini 3D si turul oraselor mari.
     In final, putem spune ca aceasta tableta vine in continuarea experientei pe un smartphone Android si constituie un dispozitiv excelent, din punct de vedere al specificatiilor si al faptului ca sistemul de operare este perfect optimizat, dar mai ales al pretului.    




Avantaje:
-pret mic
-Android optimizat, rapid si foarte fluid
-procesor puternic
-ecran calitativ
-suporta aproape toate aplicatiile android

Dezavantaje:
-lipsa camera principala
-lipsa slot micro SD
-bateria se incarca in 4 ore


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu