blogu | technowledge

REVIEW-

ASUS PADFONE 2 ~ totul despre telefoane

vineri, 3 mai 2013


    ASUS PADFONE 2

    In timp ce majoritatea producatorilor de telefoane cresc numarul de nuclee si frecventa procesoarelor, Asus surprinde placut pe cei care-si doresc un telefon dar si o tableta in acelasi timp. Va prezentam deci  un smartphone-tableta, adica Asus Padfone 2.
    


    Acest dispozitiv se incadreaza in lista produselor interesante si inovative datorita faptului ca este un hibrid intre smartphone, tableta si netbook, ceva nou pana acum. Intregul ansamblu este alcatuit dintr-un smartphone, o tableta de 10 inch, o tastatura si un Pen capacitiv, care este in acelasi timp un hands-free Bluetooth.
    Telefonul in sine are un ecran IPS HD de 4,7 inch cu o densitate mare de 312 ppi, multitouch bineinteles. Datorita formei sale simple cu insertii de metal, designul capata un aspect frumos prin liniile sale rotunjite. In partea frontala avem displayul mare care ofera culori bune, pe langa cele trei butoane capacitive, logo-ul Asus, difuzorul si camera secundara. Pe partea din spate avem carcasa subtire de plastic texturat de culoare maronie. In centru se afla camera principala de 13 MP si LED-ul Flash, plus difuzorul principal.Folosirea plasticului in locul altui material are avantajul receptiei mai bune a semnalului si nu cred ca ne afecteaza ca au utilizat plastic, acesta fiind un compromis bun.
  


     Rezolutia ecranului de 1280 x 720 pixeli este foarte buna si culorile afisate sunt vii, displayul avand si optiunea de ajustare automata a luminozitatii in functie de mediu.
    La capitolul hardware, Asus a ales un Qualcomm cu patru nuclee de 1,5 Ghz fiecare. Avem si senzorii specifici: accelerometru, giroscop, senzor de proximitate si busola digitala. Pentru conectivitate exista bineinteles Bluetooth, WiFi, radio, NFC, USB si  pentru navigare, A-GPS. Memoria RAM este mare, de 2 GB iar memoria interna este de 16, 32 sau 64 GB.
    Telefonul ruleaza pe Android 4.0 ICS dar este disponibila actualizare la Jelly Bean. Spre deosebire de Samsung, HTC sau LG, Asus nu a intervenit asupra sistemului de operare sa-l customizeze decat foarte putin, la cateva setari.
  

     Acum sa discutam de principala caracteristica a telefonului: posibilitatea transformarii in tableta in mai putin de 20 de secunde.Doar introduceti telefonul in locasul din spatele tabletei si aveti un ecran de 10 inch, de 1280 x 800 pixeli, pe langa bateria suplimentara de 5 Amperi incadrata in carcasa tabletei. Se ofera si un pix capacitiv pentru o interactiune mai usoara ,dar acesta are si rol de casca bluetooth, deci in loc sa tineti telefonul la ureche, puteti sa vorbiti cu ajutorul stiloului elegant. In trecerea de la telefon la tableta, aveti exact acelasi continut din memoria smartphone-ului si aceleasi aplicatii instalate.
     A treia componenta a ansamblului este tastatura care va permite sa scrieti mult mai usor si care contine de asemenea o alta baterie, pe langa doua sloturi in care puteti introduce un stick/HDD si un slot cititor de carduri.
  


      Un aspect important este sistemul de incarcare intre baterii care transfera energia intre acumulatoare daca unul scade sub o anumita limita.
     Pentru cineva care vrea un smartphone performant si o tableta buna cu Android, aceasta combinatie este cea mai potrivita: beneficiati de un smartphone de 4,7 inch cu Android 4.0 si procesor quad-core, iar pe langa acesta aveti la dispozitie o tableta care isi ia puterea de la smartphone si o tastatura binevenita.
    
Flag Counter   COMENTATI MAI JOS ! 

Un comentariu :