blogu | technowledge

REVIEW-

SAMSUNG GALAXY GRAND ~ totul despre telefoane

miercuri, 1 mai 2013


                  SAMSUNG GALAXY GRAND
   
      Samsung Galaxy Grand a fost lansat la sfarsitul lunii ianuarie din 2013 si este un telefon/phablet pentru cei care apreciaza designul lui Galaxy S3, dar acesta este disponibil si in varianta dual-sim (I9082) , avand specificatii apropiate de S2.
    


    Pe partea frontala gasim in partea de sus  camera foto secundara, difuzorul, senzoriul de lumina si proximitate. In partea de jos avem traditionalul buton fizic Home iar in lateralele acestuia cele doua butoane capacitive. Pe partea dinspate gasim camera foto de 8MP, flash-ul LED si difuzorul secundar. 
    Dupa cum specifica si denumirea, acesta  are o marime peste medie, cu o diagonala a ecranului de 5 inch LCD. Datorita celor 800 x 480 pixeli, rezolutia nu este una foarte buna, avand 189 ppi, dar acesta este cam singurul mic dezavantaj al telefonului. In rest, trebuie sa mentionam camera frontala de 2 MP, perfecta pentru apeluri video, camera principala de 8 MP si posibilitatea filmarii FullHD. Culorile sunt redate bine, poate putin prea saturate uneori, insa in general rezultatele sunt la inaltime.In cazul filmelor, Clipurile Full HD ofera multe detalii, singurul lucru care se putea imbunatati era stabilizarea filmelor.
    Samsung Galaxy Grand ruleaza Android 4.1.2 impreuna cu interfata standard Samsung, TouchWiz, care este standard, in sensul ca majoritatea optiunilor si aplicatiilor adaugate de Samsung pot fi regasite pe orice alt smartphone Samsung din 2013 , de exemplu Galaxy S2 plus sau S3 mini, care folosesc aceeasi rezolutie.  




     Procesorul este unul dual core de 1.2 Ghz, nu foarte puternic dar care se descurca bine in orice joc performant sau aplicatie Office. Memoria Ram este de 1 GB, ca si pe S3, deci nu veti duce lipsa; in schimb, memoria interna de 8 GB parca este putin prea mica pentru un smartphone destinat in principal pentru gaming sau vizionarea filmelor, insa se poate extinde cu un card de maximum 64 GB. 
     Pentru conectivitate nu avem 4G sau NFC, dar exista  totusi 3G, Bluetooth si Wifi. Are destule aplicatii preinstalate dar puteti descarca nenumarate din Google Play, iar bateria de 2.1 Amperi va asigura destule ore de jocuri sau internet.
    Acesta este un telefon pentru cei care au nevoie de un ecran mare, care petrec mult timp jucandu-se, care scriu toata ziua e-mailuri si citesc mesaje iar specificatiile sale de S2 si designul de S3 s-ar potrivi pentru acestia.



     In cazul autonomiei, bateria de 2,1 Amperi reuseste o durata de 2 zile in conditii normale de utilizare, care este un mare plus pentru un telefon atat de mare (probabil asta se datoreaza rezolutiei relativ mici a displayului).
    Ca o alternativa la acest telefon, am putea alege smartphone-urile celor de la Allview, care pornesc de la 340 ron pana la 1300 ron si au procesoare mai puternice. Din aceasta cauza, Samsung Galaxy Grand ar putea fi prea scump (1650 lei) pentru majoritatea celor care cauta un dual-sim iar acestia s-ar putea indrepta catre alte oferte, dar cele de la Allview nu ofera un ecran atat de mare, perfect pentru vizionarea filmelor sau scrisul mesajelor, acesta fiind un aspect care creste pretul Samsungului.

COMENTATI MAI JOS !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu