blogu | technowledge

REVIEW-

SAMSUNG GALAXY S2 PLUS ~ totul despre telefoane

joi, 25 aprilie 2013

          SAMSUNG GALAXY S2 PLUS

    Pentru cine isi aduce aminte, Samsung Galaxy S2 a fost lansat in luna februarie 2011, deci mult timp in urma. Chiar la inceputul anului acesta, a fost lansata o versiune mai noua, Galaxy S2 Plus. Sa vedem ce noutati aduce si sa facem o mica comparatie intre acesta si modelul vechi.




    O schimbare importanta consta in trecerea la un SoC produs de Broadcom in defavoarea Exynos-ului produs chiar de Samsung. Configuratia procesorului ramane aceeasi, si anume doua nuclee Cortex-A9 de 1.2 Ghz, deci pot aparea mici diferenta de performanta. Nici memoria interna nu a fost modificata, ramanand la acelasi singur Gb pentru Ram. Memoria interna de 8 Gb ( din care aprox. 6 Gb disponibili) este destul de mica dar telefonul accepta carduri microSD de maximum 32 Gb.

    Rezolutia camerei a ramas aceeasi, de 8 MP si filmeaza FullHD la 30 cadre pe secunda iar camera frontala are tot 2 MP.
  


  Pe langa device-ul propriu-zis, in pachet mai gasim o pereche de casti cu dopuri, cablul de date, incarcatorul si manualul utilizatorului. Cutia arata tipic Samsung, adica pe partea frontala este imprimata poza smartphone-ului iar pe spate contine principalele caracteristici.

    Telefonul pastreaza acelasi exact acelasi design ca si modelul original, singura diferenta fizica fiind capacul neted din spate, care il inlocuieste pe cel texturat. 
    Ecranul ramane acelasi Super Amoled Plus, care ofera culori vii dar putin prea saturate uneori. Rezolutia de 800 x 480 pixeli a ramas identica si ofera aceeasi densitate de aproximativ 281 ppi, una nu extrem buna dar care nu deranjeaza privitorul.
    Imaginile capturate de camera de 8MP de pe spatele noului Galaxy S II Plus contin o cantitate mare de detalii in pozele facute la lumina buna si se descurca excelent. 
    Galaxy S II Plus vine dotat din fabrica cu Android 4.1.2 ,peste care a fost aplicata interfata TouchWiz specifica Samsung, si aduce totodata functii noi care se gasesc si pe Galaxy S3.
   


   Autonomia se dovedeste a fi unul dintre punctele forte ale noului smartphone Samsung. Galaxy S II Plus se descurca admirabil in testele noastre si ofera un timp indelungat de redare video sau rulare jocuri, aflandu-se la acest capitol peste majoritatea celorlalte telefoane. 

    Din pacate, pretul de comercializare pentru Samsung Galaxy S II Plus porneste de la 1400 de lei, putin mai mult decat originalul S II, de exemplu. Da, este un telefon mai bun per ansamblu, dar acolo unde nu se descurca mai bine ca vechiul model, compenseaza prin altceva. Cei care si-l vor cumpara vor avea parte cam de acelasi S2, cu mici imbunatatiri, principalul avantaj fiind sistemul de operare nou.


COMENTATI MAI JOS !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu