blogu | technowledge

REVIEW-

SAMSUNG GALAXY XCOVER 2 ~ totul despre telefoane

duminică, 21 aprilie 2013

      SAMSUNG GALAXY XCOVER 2

   Galaxy  Xcover era destinat ca fiind un smartphone solid, rezistent la socuri, apa si praf, conform cu standardul IP67. La aproape un an distanta, din luna martie gasim in magazine si  Xcover 2, dar cu specificatii imbunatatite .
  Specificatiile prezente pe Xcover 2 sunt cat se poate de normale pentru un smartphone  din 2013. Avem un procesor dual-core Cortex A9 tactat la 1GHz, 1GB memoria RAM si 4GB pentru stocare, pe langa un slot microSD.




   Comparativ cu primul Xcover putem observa, dupa cum e si normal, o dublare a specificatiilor hardware. Xcover avea un single-core la 800 MHz, 512 MB RAM si 150 MB pentru stocare, 3.2 megapixeli pentru camera foto si o rezolutie a ecranului de 320×480 pixeli (~158 PPI) iar ca sistem de operare, Android 2.3.

  Camera prezenta pe Galaxy Xcover 2 are un senzor de 5 megapixeli cu autofocus si flash LED. De asemenea, poate filma la o rezolutie maxima HD de 1280×720 pixeli. Fiind vorba despre un smartphone ale carui atuuri sunt rezistenta la socuri si apa, camera nu este tocmai una dintre caracteristicile principale, deci nu poate realiza poze perfecte.Atunci cand exista lumina, calitatea pozelor este buna, dar in conditii de iluminare slaba, calitatea scade mult, si astfel imaginile contin zgomot, iar culorile sunt cam sumbre.




   Galaxy Xcover 2 ruleaza Android 4.1.2 (Jelly Bean) din fabrica, impreuna cu TouchWiz 5.0. Faptul ca ruleaza Jelly Bean este un mare plus pentru Xcover 2, atat din punct de vedere al performantelor (smartphone-ul se misca fluent) cat si din punct de vedere al optiunilor disponibile (unde este inclusa si S-Voice ).
    
    Chiar daca acumulatorul are doar 1.7 Amperi, se pare ca reuseste sa ofera o autonomie buna, care poate permite unui utilizator moderat o utilizare de 2 zile a smartphone-ului.
Astfel, cei care au nevoie de un smartphone rezistent la socuri, apa, praf si cu performante decente pot sa aleaga fara  retinere Xcover 2.  Alternativele sunt destul de putine si nu prea s-au modificat de anul trecut. Pretul telefonului este in jur de 1250 Ron, putin prea mare pentru specificatiile sale, dar acest lucru se datoreaza lipsei concurentei in acest segment. 




  COMENTATI MAI JOS !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu