blogu | technowledge

REVIEW-

NOKIA LUMIA 920 ~ totul despre telefoane

duminică, 21 aprilie 2013


        NOKIA LUMIA 920 

    Nokia Lumia 920 a fost lansat in noiembrie 2012, insa, abia acum a inceput sa apara oficial si in Romania. Principalele specificatii cu care Nokia vrea sa cucereasca utilizatorii de smartphone-uri ar fi camera foto cu tehnologia PureView, hardware-ul performant si sistemul de operare Windows Phone 8. 



    Lumia 920 este construit in jurul unui procesor Snapdragon dual core tactat la 1.5 GHz  impreuna cu 1GB RAM si 32 GB pentru stocare din care doar cam 26 GB raman liberi pentru utilizator.
    Inainte sa trecem mai departe merita mentionat display-ul LCD  IPS de 4.5 inch si rezolutie HD de 720×1280 pixeli ce ofera 332 PPI, precum si camera foto de 8 megapixeli care promite multe datorita tehnologiei PureView, a lentilelor Carl Zeiss si a stabilizarii optice. Impreuna cu tehnologia PureMotion HD+ ClearBlack ofera un nivel de luminozitate bun atunci cand este folosit in interior dar si in cazul in care il utilizam in exterior, in lumina soarelui. Remarcam totodata si lipsa unui slot pentru carduri microSD si bateria de 2 Amperi care va trebui sa faca fata onorabil acestui sistem.



    Din punct de vedere al constructiei, carcasa de care are parte Lumia 920 este un unibody din policarbonat – adica un plastic de calitate superioara, mai usor, mai flexibil si mai rezistent decat plasticul obisnuit, disponibil in diverse culori. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 2. Si la acest capitol Nokia a pastrat aceeasi modalitate de constructie din 2011 incoace.



    Chiar daca atat designul cat si constructia nu aduc noutati importante, Lumia 920 este cat se poate de modern, singura problema pe care am identificat-o fiind in legatura cu dimensiunile smartphone-ului. Imediat dupa ce l-am scos din cutie am considerat ca este prea mare, prea gros si prea greu.
    Avantajele lui Nokia Lumia 920 sunt camera foto (una foarte buna), sistemul de operare cu mai multe aplicatii exclusive Nokia, ecranul mare de 4.5 inch si spatiul de stocare de 32GB. Este un telefon foarte bun, dar toate aceste specificatii parca sunt prea putine pentru pretul acestui smartphone de 2300 Ron, in timp ce Galaxy S3 se gaseste cu 1850 Ron.


COMENTATI MAI JOS !



0 comentarii :

Trimiteți un comentariu