blogu | technowledge

REVIEW-

SONY XPERIA S ~ totul despre telefoane

marți, 23 aprilie 2013

    SONY XPERIA S

    Deşi Sony nu a prezentat multe smartphone-uri quad-core, ei au revenit din urma si ii ajung pe ceilalti concurenti iar spre deosebire de ei, Sony pune mai mult accent pe calitatea fabricatiei, ecranului si camerei decat pe numarul de nuclee , frecventa procesorului sau placa grafica, aspecte de care de putine ori ne folosim la maximum. Cu toate acestea, Sony Xperia S se descurca foarte bine la capitolul performanta.
   


 Noul model al seriei,  Xperia S, are o grosime de 10,6 mm, deci nici subtire nici gros, si cantareste 144 grame, un pic cam greu pentru marimea sa, dar acest lucru nu constituie un dezavantaj, pentru unii conferind un aer de soliditate (un telefon greu, de exemplu, este Nokia Lumia 920, cu 188 grame).  Din start observăm acea bară transparenta în partea inferioara, care se afla imediat sub cele trei butoane capacitive, nu foarte usor de nimerit din cauza marimii mici.
  


 Carcasa telefonului este din plastic relativ fin pe partea din spate si este conceputa a fi rezistenta la murdarie si praf, fiind disponibila in alb sau gri inchis.
În ce priveşte ecranul, avem un display de 4.3 inch, cu o rezolutie HD de 1280 x 720 pixeli, respectand raportul 16:9. Acesta are o densitate de 342 ppi,, adica ceea ce se gaseste pe orice telefon de top din anul 2012 (spre comparatie, Galaxy S3 are o densitate de aprox. 312 ppi). Bineinteles ca Sony a aplicat Gorilla Glass pentru a-i conferi rezistenta la zgarieturi, iar in privinta culorilor, a folosit o tehnologie care sporeste intensitatea culorilor si a unghiurilor de vizualizare  ( totusi unghiurile sunt mai mici decat la Super Amolede, dar stiu din experienta ca acest lucru nu constituie absolut niciun discomfort in vizualizare). 
  


  Daca desurubati capacul din spate, ajungeti si la baterie, dar telefonul nu dispune de slot pentru card micro SD, intrucat pentru cei mai multi 32 GB vor fi deajuns in memoria interna a telefonului. Pe langa asta, smartphone-ul ofera 1 GB Ram, un procesor dual core de 1.5 Ghz  si GPU Adreno 220. Nu puteau lipsi si caracteristicile importante: Bluetooth 2.1, NFC, HSDPA, WiFi, DLNA si portul micro USB. 
    Difuzorul telefonului se comporta bine si ofera multe optiuni de configurare. Videoclipurile arata de asemenea bine datorita intensitatii culorilor si densitatii ecranului. Bateria de 1.75 Amperi nu este punctul forte, rezistand cam greu o zi intreaga daca faceti multe poze sau stati pe net. Aici este si un avantaj oferit: functia Fast Charge, care incarca bateria in 10 minute destul ca sa reziste o ora ( nu o practicati de fiecare data cand incarcati acumulatorul deoarece marirea amperajului/ora scade putin durata de viata a bateriei).



   În ce priveşte camera, avem la dispoziţie un senzor de 12 megapixeli, cu autofocus, bliţ LED, geotagging, touch focus, detectare facială şi a zâmbetului şi funcţia 3D panoramă, o camera foarte buna care se descurca bine in conditii de iluminare scazuta.
    În cele din urmă, hardware-ul acestui model nou de la Sony este întregit de senzorii specifici:un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola, AGPS şi Glonass, plus portul HDMI. Trecând la software, avem la dispoziţie Android 2.3 Gingerbread cu obişnuita personalizare Sony, dar s-a promis o actualizare disponibila la Android 4.0 .
    In incheiere, o sa prezint pe scurt principalele avantaje si dezavantaje ale telefonului:
AVANTAJE:- ecran calitativ                  DEZAVANTAJE: - durata bateriei este relativ mica
                - design frumos                                        -butoanele capacitive relativ mici
                - functia Fast Charge                               -capacele porturilor se scot cam greu
                - functia panoramare 3D
                - camera impresionanta

    Per total, este un telefon foarte bun care se integreaza intre celelalte telefoane de top din 2012, care pune accent pe calitate, ecran si camera, singurul aspect la care se putea mai bine era durata bateriei, restul dezavantajelor fiind mici sau uneori insesizabile pentru unii ( astfel incat absolut fiecare smartphone are propriile dezavantaje, mai mici sau mai mari).


COMENTATI MAI JOS !


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu