blogu | technowledge

REVIEW-

SAMSUNG GALAXY S3 MINI ~ totul despre telefoane

miercuri, 24 aprilie 2013

     SAMSUNG GALAXY S3 MINI

    La ora actuala tendinta este de a lansa telefoane din ce in ce mai compacte dar cu diagonale tot mai mari, Samsung fiind unul dintre pionierii acestui trend prin promovarea familiei Note, dar si Galaxy S3 promoveaza acest obicei, avand o dimensiune destul de mare.
    Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu marimea terminalului de varf, exista si alternativa Galaxy S3 Mini, un frate mai mic care ofera caracteristici apropiate la un pret mai mic.
  


  In primul rand, diferenta cea mai mare dintre cele doua este data de marime, S3 avand 4.8 inch iar S3 Mini 4.0 inch. Avem de-a face cu aceleasi forme rotunjite care se integreaza perfect in palma, dar unii nu veti fi foarte multumiti de calitatea plasticului de pe capacul din spate.
     Sunetul in apeluri este constant si destul de puternic, mai ales ca avem posibilitatea de a utiliza optiunea Extra Volume. Sunt prezente si modurile Direct Dial, Smart Dial, apelarea prin S Voice sau apelarea vocala. Din acest punct de vedere noul S3 Mini seamana foarte bine cu fratele mai mare.
      Din punct de vedere tehnic, ecranul este un panou Super AMOLED cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli, care se traduce intr-o densitate de aproximativ 233 ppi, deci una destul de buna. Culorile afisate sunt vii iar unghiurile de vizualizare sunt mari, ca la orice Amoled, iar luminozitatea este ridicata.
  

    Chiar daca nu avem in fata noastra cel mai performantan platforma hardware, asta nu inseamna ca Galaxy S3 Mini nu poate sa faca fata cerintelor actuale. Asadar cu ajutorul chipset-ului format dintr-un procesor dual-core 1 GHz, un procesor grafic Mali 400 si 1GB RAM, smartphone-ul a reusit sa ruleze cam toate programele si jocurile pe care le suporta.


Samsung Galaxy S3 Mini ruleaza Android Jelly Bean 4.1.1, sistem completat prin interfata proprie TouchWiz. Daca sunteti obisnuit cu smartphone-urile Samsung de pana acum nu veti avea nici o problema in folosirea telefonului. Meniurile sunt la fel ca si pana acum, adica la fel de intuitive si usor de folosit.
La capitolul conectivitate, S3 Mini ofera aproape toate variantele de comunicare: Wi-Fi, DLNA, Bluetooth 4.0 si microUSB., dar lipseste modulul NFC. S3 Mini este disponibil in variante de 8 GB sau 16 GB si ofera suport pentru carduri microSD de pana la 32 GB. In cazul in care memoria interna este de 8 GB, utilizatorul are la dispozitie doar 4,4 GB. Acumulatorul de 1.5 Amperi va asigura o zi intreaga de utilizare grea si poate usor rezista doua zile de utilizare relativ mica, adica timp de vorbit de aproximativ 15 minute si un joculet mic timp de 5-10 minute.




Daca vine vorba de GPS, smartphone-ul se descurca binisor cu identificarea si mentinera semnalului de la sateliti, mai putin la interior unde nu resuseste  acest lucru. Bineinteles ca Google Maps isi face treaba si il puteti folosi cu conexiunea WiFi  sau internet mobil.
   Merita achizitionat un astfel de terminal? Momentan gasiti S3 Mini pentru aproximativ 1250 de lei. La banii astia se gaseste si Lg Optimus L9, cu o diagonala mai mare si acelasi procesor,  dar fiecare isi cumpara ceea ce-i place, pentru unii fiind destul o diagonala de 4 inch.


COMENTATI MAI JOS !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu