blogu | technowledge

REVIEW-

GOOGLE NEXUS 4 ~ totul despre telefoane

luni, 22 aprilie 2013

   GOOGLE NEXUS 4

    Dupa un an de zile de la lansarea lui Galaxy Nexus, cei de la Google au lansat ceva nou, de data aceasta in colaborare cu LG, fiind vorba de Google Nexus 4.
    Chiar daca Nexus-urile nu au avut niciodata pretentia de a fi cele mai puternice telefoane care ruleaza Android, avantajele de care dispun (experienta Android nealterata, update-uri periodice pe termen lung, pret accesibil prin comparatie cu varfurile de gama actuale) le-au transformat in produse dorite de consumatori. De data aceasta insa, Google Nexus 4 se indeparteaza de tiparul clasic si incorporeaza o platforma hardware foarte puternica.
   


Discutam despre Snapdragon S4 Plus, adica faimosul Krait quad core de 1.5 Ghz .Pachetul este completat de o camera principala de 8MP, un acumulator de 2.1 Amperi si o capacitate de stocare de 8 sau 16GB. Din nefericire, aceasta nu poate fi extinsa cu ajutorul unui card micro SD din cauza designului unibody.
    Nu in ultimul rand, Nexus 4 este dotat cu un display de top, avand o diagonala de 4,7 inch si o rezolutie de 1280 x 768 pixeli.
    Dupa ce intoarcem telefonul descoperim spatele acoperit cu sticla (Gorilla Glass, desigur), sub aceasta aflandu-se modelul care se schimba in functie de unghiul din care privim. Logo-ul Nexus, logo-ul LG, difuzorul secundar, obiectivul camerei foto si flash-ul se integreaza perfect in peisaj. Dupa cum vedeti mai jos, modelul de pe spate straluceste foarte frumos, dar numai in lumina puternica, iar in interior, unde lumina este slaba, nu puteti distinge foarte bine patratelele de pe sticla. 



    Este evident insa ca avem de-a face cu un IPS HD  in momentul in care analizam reproducerea culorilor. Densitatea pixelilor (319ppi) nu mai reprezinta ceva iesit din comun, insa este clar ca avem de-a face cu un display de top.
    Nexus 4 are o camera performanta, imaginile produse avand o calitate buna, chiar si in interior, cu timp de expunere lung, iar cu privire la sistemul de operare, acesta este Android 4.2 , unul nemodificat luat direct de la Google, astfel veti fi primii care veti beneficia de actualizari ale sistemului de operare.
  


  Nexus 4 nu impresioneaza in testele de autonomie, rezultatele obtinute pentru rularea materialului video, respectiv pentru gaming fiind mediocre. Pentru utilizare zilnica insa, 25 de ore pentru un terminal dotat cu un procesor de top si un display foarte luminos reprezinta un rezultat onorabil.
    Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam ca discutam despre unul dintre telefoanele cu cel mai bun raport calitate/pret in momentul de fata.Display-ul este unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut vreodata, constructia si design-ul  ii confera telefonului o personalitate aparte, comportamentul in timpul convorbirilor este la inaltime, iar despre partea de update-uri la cele mai noi versiuni de Android nici nu mai este necesar sa amintesc.





COMENTATI MAI JOS !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu